Keşşaf Önder Alioğlu - Kişisel, WEB, Sosyal Medya, OUTDOOR, Mesleki Eğitim

Keşşaf Önder Alioğlu - Kişisel, WEB, Sosyal Medya, OUTDOOR, Mesleki Eğitim

Makaleler

MEGEP Örtülü Elektrot ve Ark Kaynağı Ders Notları

MEGEP Örtülü Elektrot ve Ark Kaynağı yeterliliğe dayalı modüler programı açıklaması ve ders notları.

 

MEGEP Örtülü Elektrot ve Ark Kaynağı yeterliliğe dayalı modüler programı özellikle yaygın eğitim kurumları tarafından (kamu, özel vb.) açılan kurslar ile verilmektedir. Kurslar 128 saat olarak uygulanmaktadır.

Elektrik enerjisinin ısı enerjisine dönüştürülmesi sırasında oluşan ark yardımıyla metallerin ergitilerek sökülemeyecek şekilde birleştirmelerinde kullanılan ergitme kaynak türüne, elektrik ark kaynağı denir.

Elektrik ark kaynağı, metal işleri sektörünün çok önemli kısımlarından birisidir. “Eğer metal ise, kaynak yap.” diye eski bir deyiş vardır. Aslında da, dayanıklılık için bütün metallere kaynak yapıldığı doğrudur. İç piyasasında bu alan, çok büyük bir önem taşımaktadır. Sizler bu modülle birlikte elektrik-ark kaynağı ile yeterli düzeyde düz dikiş çekebilecek duruma gelebileceksiniz. Bu yeterlik sayesinde bu alanla ilgili olarak sanayide veya iş piyasasında kolayca iş bulma imkânına sahip olacaksınız.

Elektrik-ark kaynağı, özellikle büyük ve küçük sanayi ortamlarında her türlü metal malzemelerin birleştirilme (kaynak) işlemlerinde kullanılmaktadır. Ayrıca Türkiye-AB ilişkileri uyum süreci doğrultusunda gelişen sanayi ve teknoloji ile birlikte, kullanılan makine ve takımları bu modülde bulabileceksiniz.

 

Toplam 128 saat olan MEGEP Örtülü Elektrot ve Ark Kaynağı eğitimi toplam 5 modülden oluşmaktadır. 

Bunlar;

Notlar:

1.          Tüm modülleri üzerlerini tıklayarak indirebilirsiniz!

2.          Konuyla ilgili Powerpoint sunumlarını SUNUMLAR bölümden indirebilirsiniz!